Filmvoorstellingen en kijken naar de sterren bij Orion op Zondag 22 September

Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel is zondag 22 sept.  a.s. van 14.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Iedereen, zowel jeugd als volwassenen, is welkom om een reisje door het heelal te maken.

In de expositieruimte komen bezoekers veel te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen van de diverse ruimtevaartprojecten.

Aan geologie wordt ook aandacht besteed; zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten te bewonderen. 

Bij helder, zonnig weer kan er door de speciale zonnetelescoop naar onze dichtstbijzijnde ster, de Zon, naar zonnevlammen en zonnevlekken gekeken worden. Bij minder zonnig weer is er in de expositieruimte veel uitleg over de Zon en de zonsverduistering van een aantal maanden geleden, ook via mooie schaalmodellen in de vitrinekasten hier.

De toegang tot de sterrenwacht is gratis. 

Tijdens deze publieksopenstelling op zijn er in het planetarium fulldome filmvoorstellingen; om 14.15 en 15.15 uur is de film ‘Dinosaurs at dusk’ te zien.

Van te voren aanmelden voor de film via: pr@volkssterrenwachtorion.nl.

26
Deel dit artikel